dr. Király Ildikó

dr. Király Ildikó

life coach, kamasz és fiatal felnőtt önismereti szakember

„…Végighallgattad mindig, amit mondtam, halandóból így lettem halhatatlan.”

/Pilinszky: Átváltozás/

Szakterületek

  • Life coaching
  • Ifjúsági coaching
  • Család és párkapcsolati coaching

Bemutatkozás

Eredeti végzettségem középiskolai tanár, doktori fokozatomat biológiából szereztem az ELTÉ-n 2015-ben. Doktori éveim alatt egyetemistákat tanítottam, illetve a református egyházon belül szolgáltam ifjúsági vezetőként egyetemisták között.

Coach gyakorlatomat állami középiskolában szereztem szerződéses ifjúsági coachként, jelenleg is itt dolgozom, egyéni és csoportos folyamatkísérésben, illetve mentorálásban.

A szupervízió alapú coaching mellett lelkigondozást tanultam, és ezen kívül szakmai szemléletemet meghatározza még a függőségprevencióra, illetve a lelki egészség és a testi tünetek összefüggéseire vonatkozó érdeklődésem.

Módszerspecifikus végzettségem okleveles rajzvizsgálati szakértő, valamint jelenleg egy dramatikus módszert tanulok, amelyet Dr. Buda László pszichiáter dolgozott ki a testi tünetek és a lelki problémák összefüggéseinek feltárására (SzomatoDráma).

Azt mondják, segítőként elsősorban a személyiségünkkel dolgozunk. Az én gyökereim olyan kapcsolatokba nyúlnak vissza, amikben megtapasztalhattam azt, hogy életem nehéz szakaszaiban nem vagyok egyedül. Kamaszkorom óta volt számomra olyan hely, közösség, emberi kapcsolat, ahol belső lelki vívódásaim kimondhatók, letehetők voltak. Ezekben a kapcsolatokban lettem azzá, aki ma vagyok, és később segítői szakmaiságom alapjává is ez a tapasztalat vált.

Bár sok mindent tanultam, ha megkérdeznéd tőlem, milyen módszerrel dolgozom, azt mondanám, a számomra legfontosabbat adom tovább, amit én magam is kaptam: kapcsolatot építek. Feléd, Veled.
Amire számíthatsz a velem való kapcsolódásban: lehet, ami van, úgy, ahogy épp benned van – nem fogok ítélkezni. Figyelek, hallgatok, kérdezek, kreatív módszereket (képek, rajz, dramatikus elemek) ajánlok fel Neked – hogy megtaláljuk a kérdésed mögötti valódi kérdést. Amiből aztán el tudunk indulni, megtalálni a saját válaszaidat, és felépíteni mindazt, ami előtte összeomlani látszott. És meglátod, lesz erőd és eszközeid továbblépni, elég jól továbblépni.

Mindfulness anyagok

Coaching
Eszköztár I.

Önszeretet Tréning munkafüzet

Tematikus kérdésgyűjtemény

Nyílt nap

Szeretnél coach lenni vagy a coachingról tanulni?

Gyere el online nyílt napunkra és minden kérdésedre választ adunk!