felső szegély szív

dr. Gulácsi bernadett

alsó szegély

dr. Gulácsi Bernadett

dipl. szupervizor, master coach, mediátor, dipl. közgazdász, dipl. jogász, a Coaching & Love Academy alapítója

dr. Gulácsi Bernadett vagyok, dipl. szupervizor, master coach, mediátor, közgazdász, jogász, a COACHING & LOVE ACADEMY alapítója, képzésvezető, illetve Londonban Personal Performance Coaching képzésen vettem részt. A szívügyem, hogy segítsek az embereknek tudatos életet teremteni, tele örömmel, szeretettel és belső békével.

A COACHING & LOVE ACADEMY-t azzal a céllal hoztam létre, hogy lehetőséget nyújtsak az emberek segítése iránt elkötelezett szakemberek, coachok magasszintű képzésre, továbbképzésre és a coaching szemléletmód elterjesztésére. Ennek eléréséhez olyan szakembereket fogok össze, akik emberileg és szakmailag is példaképek lehetnek. A nálunk végzett coachok pedig igazi közösséget alkotnak és hosszú távon is támogatást kapnak.

Melyik képzésen találkozhatsz vele?

felső szegély szív

Baczoni-Oláh Dóra

alsó szegély

Baczoni-Oláh Dóra

dipl. szupervizor, okl. coach, szociális munka Ma, a Coaching & Love Academy képzési vezetője

“Látni és hallani azt, ami bennem van – és nem azt, aminek lennie kellene. Elmondani azt, amit érzek és gondolok – és nem azt, amit mondanom kellene. Érezni azt, amit érzek – és nem azt, amit éreznem kellene. Kérni azt, amire szükségem van – és nem várni, várni, várni, amíg engedélyt kapok. Merni, hogy azt tegyem, amit szeretek – ahelyett, hogy mindig a biztosat választanám.”

Virginia Satir

Végzettségeimet tekintve diplomás szupervizor, okleveles coach, szociális munkás, DISC, valamint 360° tanácsadó vagyok.
18 éve dolgozom a segítőként. Az első tíz évben szociális szférában szenvedélybetegekkel és bántalmazott családokkal, majd multikörnyezetben munkatársi- és vezetőfejlesztésben. Tapasztalatot szereztem mind alkalmazottként, mind vezetőként, mely benyomások elindítottak az önállóság felé. Mindenhol, minden pozícióban egy dolog érdekelt: érteni, megérteni, igazán látni az embereket, akikkel együtt vagyok. Tanultam őket, és tanultam magam. Képződtem olyan irányokban, mely tudások felszabadító erejét saját élményben is megtapasztaltam, és amihez szívvel-lélekkel tudtam elköteleződni.
Jelenleg vállalkozóként dolgozom képzésvezetőként, oktatóként, kísérek egyéni, csoportos coaching és szupervíziós folyamatokat.
A szakmám a hivatásom: hiszek az önismereti munkában, a belső erőben, a kapcsolatban és a figyelem erejében.

felső szegély szív

Gáspár Gabriella

alsó szegély

Gáspár Gabriella

dipl. senior-szupervizor, okl. coach, családterapeuta-jelölt, szociális munkás

Alapvégzettségem szociális munka szak (Pécsi Tudományegyetem – 1997-2001), ezután végeztem a szupervizor képzést (Károli Egyetem – 2001-2003), majd coach képzésre jártam (Coach Képző Központ – 2005-2006), utána a mesterszakot az egyetemen (Semmelweis Egyetem – 2008-2010) és jelenleg a családterapeuta képzés (Magyar Családterápiás Egyesület – 2016-) utolsó fázisában vagyok.

Lassan 18 éve foglalkozom szupervízióval és coachinggal, emellett trénerkedem, szervezetfejlesztési munkáim is vannak. Egyéni vállalkozó vagyok, nagyon sok területet megismerhettem, a civil szférán, a szociális szférán át a multi környezetig.

Szemléletem alapköve az önismeret, a megszerzett sok elméleti tudást véleményem szerint a kellően megalapozott és mély önismeret tudja igazán hatékony eszközzé és tudássá tenni. Szeretem a szupervízió és a coaching adta szabadságot, a módszertani sokszínűséget, amit ugyanakkor pontosan kijelölt határokon belül végzek.

felső szegély szív

Wiesner ERzsébet

alsó szegély
Wiesner Erzsébet

Wiesner Erzsébet

szenior szupervizor, coach, egyetemi oktató, mentálhigiénés szakember, családterapeuta-jelölt

Hiszem azt, hogy a XXI. század egyik leghatékonyabb fejlesztő, támogató eszköze a hozzáértő beszélgetés.

Többféle szakmát elsajátítottam, német-magyar szakos tanár, tolmács, mentálhigiénés segítő szakember és coach lettem, de a hivatásom immár több mint 25 éve a szupervízió. Autogén tréning módszerben, Gendlin-féle fókuszolásban tréner vagyok, elvégeztem a családterápiás képzést, coachinggal 2004 óta foglalkozom.

2010-ig a Károli Gáspár Református Egyetem szupervizor képzésének szakmai felelőse voltam, jelenleg vállalkozóként kísérek szupervíziós és coaching folyamatokat, tartok család- és párkapcsolati konzultációt.  

2014 óta a Magyar Szupervizorok és Szupervizor-Coachok Társasága (MSZCT) elnökeként is dolgozom.

felső szegély szív

Majoros István

alsó szegély

Majoros István

dipl. szupervizor, coach, mentálhigiénés szakember, családterapeuta-jelölt, mediátor

Majoros István vagyok. 1960-ban születtem.

Közgazdász tevékenységemet 2000 körül fejeztem be, mert az életközép-válság és 1995-ben megkezdett önismereti munkám hatására szakmailag is a humán szféra felé fordultam. Mentálhigiénés szakember, szupervízor diplomákat szereztem. Autogén tréning oktató, családterapeuta és mediátor képzést végeztem, mozgás és táncterápiás kiképző csoportvezető lettem. Ennek megfelelően 20 éve vezetek különböző szakmai és önismereti csoportokat, nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is folyamatosan fejlesztve csoportdinamikai, csoportvezetői tapasztalataimat. Rendszer-szemléletben, Rogers-i megközelítéssel dolgozom egyéni klienseimmel, szupervizáltjaimmal, coaching-partnereimmel, csoportokkal és párokkal, családokkal. A Rendszer-tábla tréning hazai megalkotója, és oktatója vagyok. 

A profit szférában kommunikáció, vezetőképzés, konfliktus- és stressz-kezelés témákban tartok tréningeket, illetve vezetek egyéni és csoportos szupervíziós és coaching folyamatokat.

Oktattam a KRE szupervizor képzésében, és a pszicho-dinamikus szemléletű mozgásterapeuta képzésben. 2004-2010 között egy szupervízió alapú coach-képzés alapítója és oktatója voltam.

A Coaching and Love Academy Life és Buseness Coach képzésben gyakorló napot szoktam tartani, a Csoportos és Team Coach Továbbképzés egyik megalkotója és oktatója vagyok.

5 gyermekem és két unokám van. Budapest mellett, Mányon élek.

felső szegély szív

Opál Róbert

alsó szegély

Opál Róbert

diplomás mikrobiológus, diplomás sportmenedzser, life- és business coach

Az egészség megőrzésében és annak visszaállításában a múlt- és a jelen gyógymódjának egyaránt helye van. Lassan több mint 20 év tapasztalatom azt mutatta meg számomra, hogy a keleti és nyugati természetes gyógymódok csodálatosan kiegészítik, sőt erősíteni is képesek egymást. Azok a természetes gyógymódok, amelyek a tudomány által is alátámasztottak, kitűnő alternatívái és kiegészítői lehetnek az orvosi kezeléseknek amennyiben a különböző egészségügyi szakemberek együtt dolgoznak.

Az ELTE mikrobiológia szakán lenyűgözött néhány tanárom, professzorom holisztikus szemlélete. Korábban csak a harcművészetek és a keleti gyógyászat terén tapasztaltam meg ezt a megközelítést. Valójában a két szemlélet és tudás rendkívül hasonló tud lenni.

A Természetgyógyász Akadémián végzett tanulmányaim után elsősorban a fitoterápia és a test-lélek-szellem egység tükrében energetikai megközelítés masszázsokkal foglalkoztam. Ezzel párhuzamosan korábbi edzői munkám arra sarkallt, hogy elvégezzem a Testnevelési Egyetem sportmenedzseri szakát és sok más egyéb kiegészítő képzést, ami megerősítette bennem a mozgásnak a betegségmegelőző  jelentőségét és a rehabilitációban, illetve a betegségekből való gyógyulásokban játszott szerepét.

Jelenleg life– és business coachként is segítem az embereket életük kiteljesítésében. Kommunikációs munkám során kiemelt szerepet kap az interperszonális kapcsolatok kommunikációjának tanulmányozása és ezen ismeretek népszerűsítése, oktatása.

Melyik képzésen találkozhatsz vele?

felső szegély szív

Zalai-Zempléni Zsófia

alsó szegély

Zalai-Zempléni Zsófia

consciousness master coach, mediátor, ifjúsági coach képzésvezető 

Hiszek a változás lehetőségében, az emberi teremtő erőben, az önismeret fontosságában, a tudatosság erejében.  

Hiszek és bízom az életben, a legnagyobb tanítómesterben. 

Hiszem, hogy az emberi lét fő célja a kiteljesedés, hogy az ember azt az életet tudja élni, amire hivatott. 

Hiszek a hitelesség fontosságában, hogy valóban azt éld, amit mondasz. (Négy-gyermekes édesanyaként számomra is nagy kihívás ez.) 

És hiszek Benned. Hiszem, hogy az életedben bármit képes vagy megvalósítani, amire igazán vágysz, amit el tudsz képzelni, amit valóban el tudsz hinni magadról. Ha mindezekhez támogatásra van szükséged, a Coaching and Love Akadémián a legjobb helyen jársz! 

Legfőképpen pedig hiszek a kapcsolódás és a szeretetet erejében. 

Papírforma szerint közgazdász (MA), vezető tanácsadó, Magyarországon egyedülálló tudatosság központú mestercoach (Consciousness Coach® – végzés helye: Belgium és Hollandia), ifjúsági coach és akkreditált mediátor vagyok, valamint egyéb végzettségekkel is rendelkezem.

Az Akadémia keretén belül szakmai vezetője vagyok az Ifjúsági Coach Továbbképzésnek, tanítok a Life és Business Coach képzésen, a Mindfulness Coach Továbbképzéseken, valamint egyéni kliensekkel is dolgozom. 

Mind „Szerelem Munka” ez, nagyon hálás vagyok, hogy a részese lehetek.

felső szegély szív

Ruppert Petra

alsó szegély

Ruppert Petra

kamasz coach, sport és személyiségfejlesztő coach, mediátor, tanár

Ruppert Petra vagyok. Két évtizede dolgozom középiskolai tanárként, anyaként is két tizenévest nevelek. Ismerem és értem a kamasz korosztályt. Nyelvtanárként azt figyeltem meg, hogy könnyen elnyerem a diákok és szüleik bizalmát. Ebből kiindulva, úgy éreztem még többet szeretnék tenni ezért a lehetőségekkel teli korosztályért az által, hogy nevelői munkám hatékonyabb és komplexebb.

Mivel az intézmény ahol dolgoztam, szakmunkásképző volt, rengeteg konfliktussal találkoztam, 2014-ben mediátor képesítést szereztem. Nagyon szeretem látni, ahogy családok és osztálytársak békülnek ki közvetítésemmel. Később az iskolánk profilt váltott, sport tagozatos gimnázium lett. Én német nyelvtanár maradtam, diákönkormányzatot vezettem, de amikor egy átlagon felüli öntörvényű, tehetségekkel teli osztályt megkaptam, úgy éreztem itt sok a kihozható maximum, de ehhez még nekem is tanulnom kell. 2018-ban lettem sport és személyiség fejlesztő coach. Innovatív nevelői munkámra rengeteg pozitív visszajelzést kapok. A coaching munka számomra hivatás.

Jelenleg utánpótlás sportolók, egyesületek, szülők és családok életét segítem élethelyzeteik megoldásában, önismeretükben és konfliktusaik rendezésében. Pozitív életszemléletemet, megoldásaim széles tárházát és eszköztáramat még több kamasz életébe szeretném eljuttatni. Hálás vagyok a Coaching and Love Academy munkatársainak, amiért ifjúsági coach képzést tarthatok szervezésükben. Nagy álmom vált valóra 2019-ben a STARTPONT Alapítvánnyal, melynek kuratóriumi elnökeként tevékenykedem. Szeretek szülőket, tanárokat, coachokat és más fiatalokkal foglalkozó szakembereket „tanítani”, ezért jelenleg szupervizor képesítésem megszerzésén dolgozom.

Mottóm: „Légy te az a változás, amit a világban látni akarsz.” (M.G.)

Melyik képzésen találkozhatsz vele?

felső szegély szív

Elbert Gábor

alsó szegély

Elbert Gábor

sportvezető, sportcoach, korábbi sportállamtitkár, egyetemi oktató, tréner

Életem mindig két párhuzamos szálon futott.

Az eredeti hivatásom szerint pedagógus vagyok: testnevelő tanárként végeztem és erre büszke is vagyok, nagyon! Tanítottam általános iskolában és középiskolában is, de az elmúlt 13 évben a felsőoktatásban próbálom átadni a hallgatóknak a tapasztalatomat, tudásomat, arra törekedve, hogy minél többen rátaláljanak önmagukra, a saját útjukra, hivatásukra. Oktattam a Közgázon, a TF-en, a TFTI-n, a BKF-en. Ötödik éve a Pécsi Tudományegyetem oktatójaként tevékenykedem főállásban, ott a jövő sportvezetőit és rekreációs szakembereit nevelem és egy doktori iskolát is viszek, de tanítok időnként a TV2 Akadémián, a Corvinuson, a Kodolányi János Főiskolán és a Nemzetvédelmi Egyetemen is.

A másik énem a sportvezetői! A Magyar Fallabda (Squash) Szövetség főtitkáraként kezdtem, majd lettem ott elnök, összesen 12 évig. Részben közben főtitkárként az akkor alakult Nemzeti Sportszövetségből sikerült felépíteni a legnagyobb magyar civil sportszervezetet. 26 hónapig voltam sport-szakállamtitkár, ahonnan saját akaratomból mondtam le, mert egy olyan minisztert neveztek ki a fejem fölé, aki sem emberileg, sem szakmailag nem volt vállalható számomra. Pedig ezt (is) nagyon szerettem, mert komoly építkezés folyt és annak, amit csináltunk valódi, érezhető hatása volt a sportban, az országban. Ezt követően nagy kalandként jött az MLSZ főtitkári feladata, amely egy évig tartott. Majd vezettem a Pécsi MFC-t, amíg ezt Matyi Dezső bírta. Dolgoztam (baráti alapon ma is) a Paksi FC építésén és eredményességén.  Velük már az UEFA Európa Ligában együtt munkálkodhattam egyszer. A futballban legutóbb Nyíregyházán igyekeztünk egy Magyarországon még nem ismert modellt felépíteni.

Az ELBERTEAM 2001-ben jött létre. Azért, hogy a különböző oktatási, sportszakértői, stratégiai tervezési feladatok mögött legyen egy szervezeti háttér. Miután egész életem azzal telik, hogy segítem a szúk és tág környezetemben élőket, néhány éve ezt hivatásszerűen is űzöm. Egyéneknek, pároknak, cégeknek, sportcsapatoknak próbálok segíteni abban, hogy minden és mindenki megtalálhassa a saját útját, a leghatékonyabb működést.

Melyik képzésen találkozhatsz vele?

felső szegély szív

Zelinka Ildikó

alsó szegély
Zelinka Ildikó

Zelinka Ildikó

sportriporter, sportcoach

Sport pályafutásomat úszással kezdtem, majd kosárlabdával folytattam, így a sportolók kihívásait, nehézségeit a saját bőrömön tapasztaltam meg.

A Testnevelési Egyetemen testnevelő tanári és kosárlabda edzői diplomát szereztem, így azt is pontosan tudom, hogy milyen szakmai alappal és mennyi kérdéssel kezdik az edzők a pályafutásukat.

Rövid ideig tanítottam és edzősködtem is, de viszonylag hamar szakmát váltottam. A sport világától persze nem szakadtam el, hiszen sportriporter lettem, így továbbra is közelről, de már egy másik szemszögből láthattam és figyelhettem az élsport összes szegmensét, annak képviselőit.

Sportolókkal, edzőkkel, szakvezetőkkel, szülőkkel készítettem interjúkat, beszélgettünk sikerekről, kudarcokról, csalódásokról, szerencséről, jó és rossz döntésekről, miközben  5 nyári és 4 téli olimpián dolgoztam mint műsorvezető, kommentátor és sportriporter.

Ez idő alatt azt is megismertem, hogy az élsport különböző szereplői hogyan kezelik a konfliktusokat, hogyan kommunikálnak, milyen hozott, tanult minták alapján viselkednek, mennyire képesek a változtatásra, a probléma megoldásra, milyen önismerettel rendelkeznek és még sorolhatnám.

Ez a tapasztalat hatalmas előny volt számomra, amikor eldöntöttem, hogy beleásom magam a segítő szakmába – éppen a sportolók támogatása miatt.

Tanulmányaim során diplomás szupervizor, majd sport coach lettem.  2014-től dolgozom felnőtt és utánpótlás versenyzőkkel, edzőkkel, szülőkkel. Több száz óra egyéni és team coaching ülést vezettem már, amelyek újabb és újabb tapasztalatokkal erősítették szakmai tudásomat. 2016-tól Sport coach képzéseket is tartunk azok számára, akik szintén támogatni szeretnék a sportolókat. 2019 őszétől edzőtovábbképzést indítottunk a fejlődni vágyó szakemberek számára.

Melyik képzésen találkozhatsz vele?