stresszoldás hatékonyan

A stressz mondja meg, ki vagy?

Amikor összecsapnak a hullámok a fejed felett és túl magasra szökik a feszültség, a legfontosabb, hogy tudatosítsd: felveheted a kesztyűt a stresszel szemben. Az Online Mindfulness Tanfolyam leckéivel te is könnyedén kialakíthatod a stresszoldó stratégiádat.

A híres stresszkutató, Selye János szerint a stresszmentes élet maga volna az unalom. Amikor viszont túlfeszültség ér minket, már testi tünetek változatos palettájával találkozunk. Bármilyen furcsán hangzik, hálásak lehetünk ezeknek a testi reakcióknak, mert hatékonyabbá teszik a megküzdést is. Az üss vagy fuss reakció hatására eláraszt minket a noradrenalin: gyorsul a szívverés, megemelkedik a vérnyomás, jobb lesz az izmok vérellátása, éberebbé és energikusabbá válunk. Aztán ott a kortizol, ami segíti a stresszből való felépülést, mert helyreállítja a test nyugalmát. Viszont ha túl sokáig magas a szintjük a szervezetben, azt olyan kellemetlen tünetek formájában jelzi a testünk, mint a heves szívdobogás, a tikkelés, a gyomorfájdalmak, a viszkető bőr, a csomókban hulló haj, a hirtelen súlyváltozás, vagy akár a pánikrohamok.

Tedd szokássá a stresszkezelést!

A stressz egyfajta válasz az élet kihívásaira. Olyan biokémiai folyamatokat indít el a szervezetben, melyek egy bizonyos szintig még stimuláló hatásúak is lehetnek. Az viszont nagyon fontos, hogy felismerjük azt a mezsgyét, amikor már inkább fáraszt, lelassít, elnehezít és megfoszt az energiánktól a napjainkat uraló feszültség.

Hogy mennyit „bírunk el”, azt egyéni stressztűrő-képességünk befolyásolja, amelyet szerencsére fejleszthető. Egyébként stresszre hajlamosító tényező lehet maga az életmódunk is, amely magába foglalja táplálkozási, sportolási, pihenési szokásainkat épp úgy, mint a függőségeinket (alkohol, cigaretta). Már néhány új szokás beépítésével is sokat javíthatunk a stressztűrésünkön, de talán ennél is fontosabb az a szemlélet, hogy nem adjuk meg magunkat az életünket nehezítő feszültségnek. Tudatos stresszkezeléssel könnyebben megbirkózunk majd a nehézségekkel a húzósabb időszakokban is. Számtalan technika létezik erre, a jógalégzés (pranajama), különféle masszázstechnikák, az önhipnózis, a meditáció vagy a relaxáció is, de olyan egyszerű praktikákkal is kisimíthatjuk az idegeinket, mint az izomlazítás, az erdőterápia, a zene, a sport vagy a nevetés. És az is sokat segít, ha nem ellenségként tekintünk rá, hanem megnézzük, hogyan motiválhat bennünket.

Kell egy terv!

Ha már motiváció: most otthonod kényelmében és a saját ritmusodban tanulhatod meg, hogyan csökkentsd a feszültséget az életedben. Ebben lesz segítségedre az Online Mindfulness Tanfolyam, amelyből olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyekkel gyorsan teremthetsz harmóniát önmagadban. Az online tanfolyam abban is segít, hogy tudatosítsd, milyen nehézségek okozzák a feszültségedet és milyen technikák támogathatnak a megelőzésben, hogy ne hatalmasodjon el újra rajtad. Megismerhetsz néhány olyan módszert, amelyek arra hívnak, hogy az itt és most-ban éld meg az örömöket, hiszen ez a stresszoldás egyik legfontosabb összetevője. Ez a mindfulness.

Az Online Mindfulness Tanfolyam segít abban, hogy leáshass a probléma gyökeréig, és kialakíthasd a számodra megfelelő stresszkezelő életmódot. A videósorozat kitér a stressz és a szorongás megjelenésének okaira és tüneteire, a mindfulness coachingra, az érzelmi szint befolyásoló erejére, a mentális harmónia megteremtésére, az öngondoskodásra, önszeretetre és az újratervezésre, és változatáshoz szükséges akcióterv kialakítására.

Most kedvezménnyel nevezhetsz be erre a tanfolyamra.

Kattints ide a részletekért:

Online Mindfulness Tanfolyam