Pakurár Gyöngyvér blog 1

SZIKRÁK – SZIKRÁZZ

önismereti kártyajáték család a játékos fejlődéséért

Voltál már úgy, hogy nem jött a szikra egy beszélgetésben? Érezted már azt, hogy szívesen folytatnál a „mizu”-nál tartalmasabb beszélgetést? Vagy szeretnéd mélyebben megismerni a veled szemben ülő beszélgetőpartnert? Megértem, én is ültem már csendben, mert nem tudtam, mit és hogyan kérdezzek, hogyan indítsam el a beszélgetés folyamát.

A SZIKRÁK kártyajáték csodálatos lehetőséget kínál ahhoz, hogy minőségi beszélgetésben ismerd meg a körülötted élő embereket. Legyen szó családtagról, barátról, munkatársról.

A kártyajáték család minden tagja a kérdezésnek, önmagad és mások megismerésének egy új, tudatos szintjét nyitja meg előtted. Ezekkel a kérdésekkel át tudod értékelni az emberi kapcsolataidat, támogatnak a magadról és másokról kialakított nézőpontjaid, ítéleteid felülírásában, segítenek ledönteni a magadnak állított korlátaidat, hátrahagyni a múltból hozott hiedelmeidet.

Minden kártyajáték 88 egyedi tervezésű kártyalapot tartalmaz. 88 út önmagadhoz, a lehetőségeidhez, mások megismeréséhez.

88 kérdés
88 téma
88 út önmagad és mások megismerésére
88 irány a felfedezésre
88 lehetőség a végtelen lehetőség választására

Hogyan született meg a SZIKRÁK alapjáték?
Több, mint 30 éve foglalkozom emberekkel HR szakemberként, coachként, és 3 gyermek édesanyaként. A munkám során gyakran támogattam a hozzám forduló ismerősöket, munkatársakat szakmai tapasztalataimmal, tudásommal, tanáccsal. Valahogy nem volt az igazi. Sokszor volt kéretlen a tanács, amit adtam, sokszor nem voltunk egy hullámhosszon a beszélgetőpartneremmel. Amikor elindultam a coach-csá válás útján, akkor esett le, hogy miért nem működött sok esetben az, amit én jószándékból tettem. Mert úgy érezték a családtagjaim, gyerekeim, barátaim, munkatársaim, hogy én mindig meg tudom nekik mondani a tutit.

A coach képzésen megtanultam milyen hatalmas ereje van a kérdéseknek. Mennyi lehetőséget, ajtót, szeretet, őszinteséget nyitnak meg és hihetetlen fejlődésre inspirálnak. Elkezdtem használni a kérdéseket a mindennapokban a gyerekeimnél, a barátaimnál, családom tagjainál, munkatársaimnál és természetesen a klienseimnél. A „majd én megmondom a tuti”-t helyett, megkérdeztem a tutit. Megváltozott a kapcsolataim, a beszélgetéseim minősége.

Aztán jött egy ötlet, mi lenne, ha „tárgyiasítanám” azokat a kérdéseket, amik a leginkább előre vitték a kliensem, a gyerekeim és a saját magam életét. Sokszor kérdezték az ügyfelek, hogy mi lesz velük 2 ülés között, miket kérdezzenek maguktól, hogyan tudnának haladni, akkor is, ha nem találkozunk. Így született meg a SZIKRÁK első csomagja, a 88 legkedvesebb coach kérdéseimmel.

Ezt a kártyacsomagot sokat használom felvezetőnek az üléseken, és gyakran annyira betalál egy kérdés, hogy az ülés összegzésekor derül ki, hogy pont azért a válaszért jött az ügyfél. A SZIKRÁK alapjátéknak az az esszenciája, hogy kiválóan alkalmazható egyéni folyamatokban, csoportos üléseken, társasjátéknak családi, baráti összejövetelen, illetve imádják osztályfőnöki órákon a gyerekek, mert megismerik önmagukat, illetve az osztályfőnökök, mert amíg ezzel játszanak, nem rendetlenkednek a nebulók.

Ez egy örömjáték, itt nincs vesztes, nincs rossz válasz, kimaradás, „vissza a startmezőre”. Mit nyerhetsz? Mélyülő barátságokat, tisztánlátást, gördülékeny, tartalmas beszélgetést, önismeretet, tudatos jelenlétet. Garantált a jókedv és a szeretet.

SZIKRÁK – lépj túl a korlátaidon
Amikor benne vagyunk a klienssel egy folyamatban a legtöbb esetben az elakadás ott kezdődik, hogy nem tud túl lendülni a benne lévő korlátozásokon. Csodaszép víziókat, vision boardokat készítünk, de mindig van valami mélyebben húzódó félelem, ami nem korlátozza abban, hogy nem éli azt az életet, amit szeretne.

Mindannyian voltunk már úgy, hogy elképzeltük hogyan játszódnak le események, történnek meg dolgok az életünkben? Hányszor szabotáljuk magunkat amiatt, hogy teóriákat, összeesküvés elméleteket kreálunk, hogy mi fog majd történni, ha…?

Éreztél már vágyat valamire, amit nem volt bátorságod megtenni, mert visszafogott a mi fog történni ha..?

Mindenki életében vannak dolgok, amit szívesen megtenne, de a családi minták, a hiedelmeid megbénítják? Attól tartunk, mi lesz, ha nem sikerül és mit fognak szólni mások?

És AKKOR mi fog történni, ha megtörténik amire vágysz?

Mindenkinek vannak pozitív és negatív korlátozó hiedelmei, de mindenkinek van lehetősége megengedni magának, hogy túllépjen ezeken és megengedjen magának egy hiedelmek és félelmek nélküli életet.

A hiedelmeink feldolgozására és korlátaink legyőzésére készült a második darabja a kártyajátékoknak, a SZIKRÁK – lépj túl a korlátaidon.

Sport SZIKRÁK
Sportolókra szakosodott coachként az előző két kártyacsomag megalkotása után egyértelmű volt, hogy a sportolók, sportszakemberek sem maradhatnak ki a jóból.

A sportolókkal folytatott coaching folyamatokban az a tapasztalatom, hogy a verseny időszakban csekély hangsúly van a mentális felkészülésen. A Sport SZIKRÁK 88 kérdése széles spektrumon mozog. Igyekeztem úgy összeállítani, hogy az alapvető, a teljesítményre, siker és kudarc feldolgozásra, a fókuszra, eredményességre, célkitűzésre, elismerésre, a sportolói életútra irányuló kérdések mellett, magánemberi mivoltában, túl a sportolói szerepén is tudjon fejlődni, aki használja.

A kérdések segítségével könnyen kirajzolódhat egy sportolói jövőkép, rávilágítanak a környezet, a támogatás, a pihenés, feltöltődés, a verbális és nonverbális kommunikáció fontosságára.

Az egyéni fejlődés támogatásán túl alkalmas eszköz arra, hogy a csapat összetartását erősítse. Csapatépítő összejöveteleken, edzőtáborokban, csapattal történő utazások alkalmával kiválóan támogat abban, hogy együtt készüljön a csapat a versenyekre.

Kinek ajánlom?
Ajánlom baráti társaságokban, családban, osztályfőnöki órákán, munkahelyi csapatépítőn, tréningen, nyaraláson, baráti összejövetelen, rapid randikon.

Ha coach, szociális munkás, mentálhigiénés szakember, terapeuta, pedagógus vagy, használd a munkádban, hogy jobban megismerd a klienseid, tanítványaid.

Edzőként, sportpszichológusként, mentál trénerként, segédedzőként, sport coachként, testnevelő tanárként, sportszülőként vagy családtagként ajánlom a Sport Szikrákat, hogy támogasd a sportolók, sportszakemberek teljesítményét, fejlődését és önbizalmát.

Mindhárom kártyacsomag alkalmas egyéni és csoportos folyamatokban történő fejlesztésre és mentális napló vezetésre.

Egy jó kérdés szikrákat nyújt és elvezet önmagadhoz, a vágyaidhoz, az élethez, ami élni szeretne benned!

https://www.facebook.com/search/top?q=szikr%C3%A1k

Örömteli, felszabadult pillanatokat kívánok:

Gyöngyvér