13+1 lépés az önbizalmunk növeléséhez

13+1 tipp, hogy növeld az önbizalmad

Minden ember életében eljön a pillanat, amikor nem érzi magában az erőt, az önbizalma megfogyatkozik. Most mutatok 13+1 tippet, hogy miképpen nyerheted vissza régi, de erősebb önmagad. Olvasd el mindegyiket és próbálj meg változtatni!

1️⃣ Térképezzük fel belső erőforrásainkat, pozitív tulajdonságainkat és ezeket folyamatosan tudatosítsuk magunkban.

2️⃣ Elevenítsük fel és legyünk tisztában korábbi sikereinkkel és merítsünk belőlük erőt, hiszen anno már sikerült elérnünk a céljainkat.

3️⃣ Ha célokat határozunk meg, tűzzünk ki részcélokat is. Ezáltal könnyebb megvalósítani a vágyainkat, megünnepelhetjük már az apróbb sikereket is.

4️⃣ Vegyük észre, amikor hasonlítgatunk, helyette figyeljünk kizárólag magunkra.

5️⃣ Hagyjunk fel saját magunk kritizálásával, az önmarcangolással.

6️⃣ Ha észrevesszük, hogy lekicsínylően gondolkodunk önmagunkról, akkor tudatosítsuk, hogy az egész gondolkodásunk csak az elménkben zajlik és csupán csak illúzió.

7️⃣ Figyeljünk önmagunkra: ápoljuk a külsőnket, kényeztessük magunkat és közben a lelki harmóniánk kialakítására is fordítsunk minőségi időt.

8️⃣ Ismerjük fel azokat a személyeket környezetünkben, akinek hatására mi is hiszünk önmagunkban, és töltsünk velük több időt.

9️⃣ Gyűjtsünk be dícséreteket és építsük be őket a tudatunkba.

🔟 Merjünk beszélni arról, ha éppen kevés az önbizalmunk, mert mások is hasonló problémával küzdhetnek. Rögtön nem érezzük majd magunkat egyedül.

1️⃣1️⃣ Vezessünk öröm és hálanaplót.

1️⃣2️⃣ Bízzunk meg az emberekben, fedezzük fel a jó tulajdonságaikat.

1️⃣3️⃣ Tanuljunk azoktól, akiknek sok önbizalma van, nézzük meg, ők hogyan élik a mindennapjaikat, hogyan érik el a kitűzött céljaikat.

➕1️⃣. Figyeljük meg, hogy a maganéletben vagy a munkában van-e több önbizalmunk, és elemezzük ki, hogy miért vagyunk abban a szegmensben sikeresebbek és tanuljunk belőle.

Remélem, ez a 13+1 lépés hozzásegít ahhoz, hogy sikeresebb legyél a hétköznapokban és megértsd a saját reakcióidat!

▶️ Mivel tudom, hogy nincs sok időd és lehetőséged személyesen konzultálni velem a problémáidról, ezért egy kedvezményes 5 alkalomból álló coaching folyamatra invitállak. Lehetőséged nyílik egy Online Self-Coaching tanfolyamon résztvenni és összesen több mint 120 oldalas munkafüzet kitöltése közben, inspiráló feladatokkal önmagadon munkálkodni.​

▶️ Kattints, tudj meg többet és jelentkezz most kedvezményesen az Online Self-Coaching Tanfolyamunkra!

Várlak szeretettel, vágj bele, tedd meg az első lépéseket!

További szép napot kívánok!

dr. Gulácsi Bernadett
dipl. szupervizor, coach, mediátor, tréner
a LAURUS Fejlesztő Intézet alapítója és vezetője

Hozzászólás