Beszélgetés Bicskei Izabellával

3. A szeretet útja beszélgetés sorozat Bicskei Izabellával

A beszélgetés sorozatban olyan embereket mutatok be Nektek, akik izgalmas utat bejárva megtalálták a hivatásukat és munkájuk során másokat segítenek, támogatnak. Beszélgetőpartnereim sikeresek és elismertek a szakmájukban, az ideáig vezető út azonban nem volt mindig könnyű számukra. Maguk is a fejlődés és önismeret rögös útját járták és járják a mai napig. Az interjúban megosztják velünk, hogy mit jelent számukra a hivatásuk, mi a küldetésük és hogyan találták meg az utat az őket kiteljesítő munkához. Beszélgetünk önismeretről, tudatosságról és jövőbeli terveikről.

[smartslider3 slider=”8″]
“Nem nehéz álmokat kergetek, hanem lehetőségeket látok és magamra formálom azokat.”

Vendégem Bicskei Izabella, az Idol Studio Speedfitness vezetője, edzője. Fiatal, sikeres, mindig energikus, pozitív gondolkodású és igazán kemény edzéseket tart. Ezt személyes tapasztalatból állítom. 🙂 Budapest legjobb lokációjában, a XII. kerületben és az Andrássy úton hozta létre a két Idol Studio Speepfitnesst, ahova az emberek örmmel járnak testileg és lelkileg is megújulni, töltődni. A helyszín igényes, letisztult, vidám, ahogy Izabella is. Érvényes a mondás: “ahogy kint úgy bent”.  Mi lehet a sikerének titka? Olvassátok el az interjút és választ kaptok a kérdésre!

G.B.: Kérlek mutasd be a munkád, a hivatásod és hogy mit jelent ez számodra!

B.I.: Személyi edző vagyok, ha szűken fogalmazok a munkámról. Követem a szakmabeli újdonságokat, fejlesztem magamat továbbra is azért, hogy másokat fejleszthessek. Úgy gondolom, hogy nem csak  emberi testeket formálok, ettől mélyebbre kell menni ahhoz, hogy élvezzem is a munkámat, ne égjek ki és hivatásról tudjak beszélni.
Az Idol Studiót vezetem, és magam is benne dolgozok úgy, mint az edzőim, akik velem együtt dolgoznak. Ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen az egész, ahol most áll az Idol brand, ahhoz nem elég csupán személyiedzőnek lennie az embernek. Emberekkel foglalkozom nap mint nap, és olyan dolgot hoztam létre edzésbe burkolva, ahol  az emberek testileg és lelkileg feltöltődnek, fejlődnek  és jobban érzik magukat. Azt szoktam mondani, hogy profizmus, szakmaiság, életérzés, Idol az, amit csinálok… ha mondhatok ilyet. 🙂 Ez egyben az önmegvalósításomat is jelenti.

G.B.: Mi hozott erre a pályára? Hogy találtad meg az ide vezető utat? Milyen eredményeket értél el?

B.I.: Szerintem van egyfajta tipikus szülő-gyermek élethelyzet a továbbtanulások környékén, ami nálunk is megvolt a családban. Közgázt végeztem, mert anno a tudatosan nevelő szüleim azt mondták, hogy  lányom legyen egy (számunkra) “rendes” szakma a kezedben először, aztán azt csinálsz az életeddel, amit csak szeretnél. Ez így is volt. Elvégeztem a közgázt, mellette továbbra is sportoltam, és persze újra rájöttem, hogy bennem még mindig több energia van, minthogy “ülve” töltsem el a mindennapjaim nagy részét. Mivel születésem óta lételemem a mozgás, sok sportág mélyébe versenyszerűen is beleástam magamat. Ilyen aktív múlttal elkezdtem a Testnevelési Egyetemet, testnevelőtanár-gyógytestnevelő szakon végeztem. Imádtam minden percét, azt tanultam, amire kíváncsi voltam mindig is és azt csináltam, amit a mai napig is szeretek, mozgásban lenni. 

Attól, hogy egy ember elvégez egy bármilyen szakirányú pedagógiai képzést,  egyetemet, az még nem jelenti azt, hogy jó, értékteremtő, példamutató tanár válik belőle. Ha az egyetemi éveim alatt nem érzek rá arra, hogy én szeretek gyerekekkel, felnőttekkel foglalkozni, időt tölteni velük, fejlesztés közben örülni a sikerüknek (olykor nem tudom eldönteni, hogy ők vagy én örülök jobban 1-1 változásnak), akkor most nem edző lennék. Tehát ráéreztem arra, hogy boldogsággal tölt el, amit csiálok és egyben ez egy önmegvalósítást is jelent számomra, akkor tudtam, hogy jó dolgot választottam “munkának”. 

Ha eredményekről beszélek, akkor az elsődleges talán az, hogy itt az utóbbi kb. 8 évben “ismert” edző lettem. Érzéseim szerint ezután az tetszett, hogy az  emberekben kialakult az Idol, mint brand. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem simán Speedfitness edzésre jönnek, hanem azt az egészet szeretnék megkapni, ami ezzel jár. Ez pedig az, hogy próbálom helyén kezelni az embereket, életvitelt változtatni náluk új technológiákkal, módszerekkel. Azt  fogadják el, amit mondok az élettel kapcsolatban, és nem csak csupán “edzeni” szeretnének. Idén már a második Idol is megnyitotta kapuit, amikor is megálltam 1-1 pillanatra, mert ez a második stúdió valóban az eddigi munkába fektetett tiszta energiám generálta és “nem én akartam, nem terveztem előre”. Nagyon-nagyon boldog vagyok. ☺

G.B.: Voltak nehézségek az utadon? Ha igen, akkor hogy küzdöttél meg velük, mi segített Téged?

B.I.: Az élet minden területén a nehézségről az a véleményem, hogy attól, hogy az ember nem látja jönni a történéseket vele szemben és annyira új, megrághatatlan számára 1-1 szituáció a kezdetekben, attól az még nem nehéz! Ezt nagyon komolyan gondolom és veszem, valóban úgy gondolok vissza az elmúlt éveimre, hogy bár voltak tényleg nagy megpróbáltatásaim (főként akkor, amikor megszületett a gyermekünk és a vegetálás szintjén kellett koordinálnom a stúdiómat), de azok azért voltak, hogy legyen mit csinálni! ☺ Kő kemény, komoly és örömteli munka van minden egyes másodpercemben, úgy érzem kimaxoltam és kimaxolok továbbra is mindent. Amire nincs hatásom, azt nagy átgondolások után elengedem! Proaktív vagyok, amennyire csak lehet. Nem nehéz álmokat kergetek, hanem lehetőségeket látok és magamra formálom azokat. Ha szembe jön egy “nehéz (?!)” feladat, akkor azt addig formálom, csűröm-csavarom, amíg az a számomra nem lesz nagyon jó. Ha kell elengedem, de ha úgy van, akkor inkább ápolom és kiteljesítem úgy, hogy az nekem és másoknak jó legyen. A fentiek alapján remélem mindenki átgondolja a nehézségeit. Van? Mi van? Csináljuk! ☺

G.B.: Mi a szerepe az önismeretnek az életben? Milyen segítő folyamatokban van saját élményed illetve mit tanulál?

B.I.: Szerintem az első, hogy az ember ismerje meg önmagát. Van, akinek rövidebb-hosszabb idő alatt sikerül, valakinek nem is sikerül. Szerintem az önismeret felé vezető út izgalmas és isteni, amikoris rájössz, hogy folyamatosan mi jön elő magadból, mi van benned, kit és mit szeretsz vagy nem szeretsz. Személy szerint én azt az érzést szeretem a legjobban, amikor már tudom, hogy kit és mit szeretek!  Ezt meg kell tapasztalni folyamatosan az életben, ki kell beszélni magunkból és újra átélni. Amikor embereket edzem és beszélgetek velük, mivel ezeregy félék, így mindenkihez máshogy kell viszonyulnom. Kapok belőlük és adok nekik magamból, hát mondhatom, hogy minden egyes megtartott edzéstől csak több vagyok emberileg. Örülök, hogy hihetetlen tanult, értékteremtő, intelligens vendégköröm van lelkileg és emberileg. A folyamatos eszmecseréknek köszönhetően mindenki egyre jobban ismeri meg magát, így én is. Személy szerint emberekkel, a velük való találkozások által ismerem meg jobban magamat.
Sokat olvasok, és mivel ekkor egyedül vagyok, tudok befelé figyelni, jövök rá, hogy mire van szükségem. Viszont, amikor a családommal, a barátaimmal vagy akár ismeretlenekkel vagyok, az az igazi Feedback magamhoz.

G.B.: Kik a Te példaképeid?

B.I.: Úgy érzem, hogy szinte minden emberre tudok példaképként tekinteni.  A körülöttem lévő emberekből a számomra legjobban tetsző tulajdonságokat kihalászom, és azt próbálom magamra formálni. Mondhatnék most neveket, hogy kit bálványozok, mert valóban rengeteg ilyen ember van, de ők lehet, hogy olyan halandók, akiket nem is ismertek. Ismert emberek tulajdonságait is persze ki szoktam nézni magamnak…. ☺ Erre a témáról röviden  csak annyit mondanék, hogy nagyon tudom bálványozni az embereket, a kiszemeltekből mindegyikből a számomra legjobbat próbálom beépíteni az életembe, vagy a maradékból semmit. ☺ 

G.B.: Hogyan tudsz tudatosan a jelenben élni? Mi segít Téged, milyen módszereket használsz?

B.I.: A módszerem az, hogy zsigerből csinálok mindent. Ez van, ebből vagyok, ezzel érzek és vagyok minden nap. Úgy érzem, hogy a munkámat is a zsigereimből végzem, így érzek rá mindenre, így vagyok a jelenben. Persze sokat gondolkozok, állandóan agyalok, ekkor az ember a múltban vagy a jöbőben van. Zsigerből kell jönnie mindennek. Szerintem. Nálam máshogy nem működnek a dolgok, mert az számomra nem “emberi”. 

G.B.: Mire vagy igazán büszke?

B.I.: Az, hogy az ember tanul, keresi magát, dolgozik, remélhetőleg sikerrel, az mind szép és jó. Ha mindezeket meg is csináltam és csinálom folyamatosan, az is szintén szép és jó. Amikor múlt évben megnyitottam a második Idol Studio Speedfitess-t az Andrássy úton az egyik edzőm segítségével, akkor azt éreztem, hogy…. igen, tanultam, dolgozom, tetszik amit csinálok,  másoknak is tetszik hű, de jó. Amikor a lakás kulcsai először voltak a kezemben  megálltam 1-1 pillanatra azzal a feleszméléssel, hogy mit csinálok?? Olyan dolgot, ami nekem tetszik, de főleg másoknak, Budapesten? Ez ennyire életképes? Micsoda? Szóval idén úgy éreztem, hogy a sok drukkolást, amit az emberektől kaptam az eddigi munkám során, az most nálam leesett. Lehet ilyet mondani magamra, hogy büszke vagyok?? ☺ Inkább azt mondom, hogy most valamit  átéreztem és nagyon-nagyon boldog vagyok. ☺ Tehát dolgozom tovább, hogy szinten tartsam az eddigi sikereket, mert ez a legnagyobb meló a mindennapokban.

G.B.: Történt-e igazi csoda az életedben?

B.I.: Nekem a csoda a gyermekünk. Hihetetlen és csodás érzések tömkelege, amit tőle kapunk. Megőrülünk érte, és főleg attól az érzéstől, hogy hogyan lehet ennyi és ilyen tökéletességet látni valakiben. Kívánom minden embernek, hogy ilyen csodát lásson bárkiben, amelyet belőlünk előhív a csemeténk. Csodálkozunk minden egyes lelki, emberi megnyilvánulásán és azon, hogy kire ütött épp 1-1 tulajdonságával. Hihetetlen szerelem ez. Nem is hiszem el, hogy ilyet leírok és ez így, ilyen formában érdekes lehet….? ☺ A barátunk, a társunk, velünk van… a szó minden értelmében csoda. ☺  Az pedig, hogy a párommal mindketten tudunk sikeresek lenni a munkában, az neki is köszönhető. Oda-vissza töltjük egymást. Csodálatos. ☺

G.B.: Mit jelent számodra a SZERETET?

B.I.: Lételeme kellene, hogy legyen minden embernek, nekem az. Minden napban kell, hogy legyen szeretés! “Szeress, mert szeretve lenni jó!” Ha elcsépelt és banális mostanság mondani ezt, az azért van, mert annyira nem beszélnek az emberek erről. Minden nap egy kész rohanás az idővel, mindenki valahová megy, rohan, dolgozik, bizniszel, sikerekre tör vagy nem, de ember, alap dolog, hogy szeress! Minden nap, valakit, nagyon! ☺ Nekem a szeretet a napjaim mozgatórugója. Azért kelek fel reggel, mert szeretem a reggelt! A Nescafé, Szeretem a reggelt című száma nagyon jól szokott esni, imádom hallgatni.☺ Imádom a napszakokat, mert mindegyikben valami olyan dolgot csinálok, amit szeretek. Szeretek dolgozni, mert emberekkel vagyok, akiket kedvelek, imádok, szeretek. A család és a barátok nálam egy meleg, forró közeg, megy az állandó simogatás egymás között, csak úgy áramlik a szeretet közöttünk 🙂

G.B.: Milyen szakmai terveid vannak? Min munkálkodsz?

B.I.: Folyamatos fejlődésben, fejlesztésben vagyok minden hónapban! Mindig lehet jobban csinálni a dolgokat, és az állandó változásban is van stabilitás és állandóság… pl. az megszokott nálam, hogy mindig van valami új, megpelő?! ☺ Szerintem a kialakított Stúdióim, a közegem generálni fog még 1-1 Idolt….. bár ez nem terv, de azt látom, hogy “ezt fogja dobni a gép”. A kialakult Idol név nem csak felnőtteket és azok edzéseit fogja takarni a jövőben a gondolataim szerint, erről ennyit tudok most mondani, a többit pedig meglátjátok. ☺ Egyet fontos leszögezni, soha nem tervezek előre évekre, sőt, hónapokra sem. Azt csinálom ami megy és akkor, amikor az használ. 

G.B.: Mit üzensz az önismeret és kiteljesedés útját járó embereknek?

B.I.: Bármit tanulsz és csinálsz, azzal próbálj meg azonosulni. Ha nem érzed azt, hogy mindaz, amit végzel zsigerből jön, akkor válts, mert nem biztos, hogy eredményes leszel benne…. lehet, hogy biztos, hogy nem leszel eredményes!! Kiteljesedni csak akkor tudsz, ha mindezt  zsigerből érzed, mert akkor ez jön belőled akkor is, ha álmodból felébresztenek. Az önismeret és a kiteljesedés keresése, megtalálása az emberi kapcsolatokban, a munkában, a magad értékelésében nélkülözhetetlen. Ha megismered magadat, akkor teljesedj ki valamiben, és addig menj, amikor már eszméletlenül boldog vagy, ne tovább! ☺ Ekkor tudni fogod, hogy ismered magadat, és kiteljesedsz. ☺ Szerintem.

G.B.: Van valami, amit szívesen megosztanál még magadról? 

B.I.: Amikor elkezdtem agyalni azon, hogy egy saját stúdiót lenne jó csinálnom, csak úgy mertem belevágni, hogy tisztában voltam a saját képességeimmel. Nagyon sokat olvastam és olvasok, mindenről. A kezembe akadt célirányosan persze, A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyv. Na, ott a meghatározó pillanat az volt, amikor is rájöttem, hogy mennyire proaktív vagyok (ez ugye az egyik szokás). Addig nem foglalkoztam azzal, hogy most milyen vagyok vagy milyen legyek, ha vezetni szeretnék valamit. Amikor felismertem, hogy ez az a valami, ami mindig is mozgatott és most ez le van írva, tessék-lássék, akkor maxoljuk ki. Bekattant az agyam és azóta nincs megállás. Több éve és most is ugye vezető vagyok (de fontos kiemelnem, hogy én ugyanolyan személyi edző titulusban is vagyok minden nap, mint a kezdetekkor, vagy mint a velem dolgozó edzőm). A könyvet átrágva, pont olyan mondatok voltak benne, amelyek engem eszméletlenül motiváltak (szerintem kötelező darab minden könyvespolcon még akkor is, ha nem gondolja az ember magát sikerre termettnek). Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy mindenki jöjjön rá, hogy mi lakozik benne, és csak akkor vágjon bele egy “vezetői” pocícióba, vagy olyan dologba, ahol valamiben az élen akar lenni. Sok edzőtársam, szakmabeli edző ég ki folyamatosan. A szakma 70%-át sehol nem látni évek múlva, mert nem találták meg magukat, a számításukat. Figyelni kell a jelekre, arra, hogy pl.milyen pozícióban  vagy jó, alkalmazottnak vagy isteni vagy éppen vezetőnek? Mérd fel magadat és az alapján cselekedj. A legegyszerűbb álmokat kergetni. Valójában mérd fel magadat és dolgozz minden nap azon, hogy kiteljesedj. Az Idol elején én is kerestem magamat, de mára már valóban meg is találtam. Így mára nagyobb tudatos tervezés van bennem, mint azt valaha gondoltam. 

G.B.: Köszönöm a beszélgetést!

Bicskei Izabella elérhetőségei:
www.idolfitness.hu
Instagram: Izabella BICSKEI
Facebook: Idol Studio Speedfitness

A helyszínt a NON+ biztosította.
A képeket a Műhely Titkok Fotó készítette.

Ha az önismeret és személyes fejlődés Téged is érdekel, nézd meg Online Önismereti Tanfolyamainkat és Coach képzéseinket.

Hozzászólás