Az újrakezdés művészete

Az újrakezdés művészete

Írta: Szkálosi Rita Selina

Engedd meg magadnak a változást, az új lehetőségeket a szakítás, válás után!

Túl vagy a szakításon, váláson és nem tudod merre tovább? Elvesztetted önmagad, már nem tudod, hogy mi tesz boldoggá? Csak telnek a napok és te nem vagy jobban?

Ezzel nem vagy egyedül. Gyakran egy hosszú párkapcsolat során annyira azonosulunk a másik személlyel, hogy elveszítjük a saját identitásunkat. Már el sem tudjuk képzelni, hogy milyen egyedül, mit kezdjünk az életünkkel.

Időre van szükséged még feldolgozod, meggyászolod a múltat. A válás vagy szakítás egy hatalmas veszteség, és teljesen természetes, ha szomorúságot és fájdalmat érzel. Ne fojtsd el ezeket az érzéseket, inkább engedd meg magadnak, hogy átélhesd és feldolgozd őket. Ne siess, adj magadnak időt a gyógyulásra.

Egy támogató barátnő, vagy szakember sokat tud segíteni ebben a folyamatban. Aki meghallgat, akinek elmondhatod a benned kavargó érzéseket, gondolatokat úgy, hogy közben nem kapsz ítéletet vagy hibáztatást. Így tudsz lelkileg tisztulni, és megérteni a miérteket.

Ez az első lépés. Ha nincs meg az érzelmi tisztulás, a megértés, akkor csak ugyanazt a darabot kezded el játszani a következő kapcsolatodban, csak más szereplőkkel. Amíg nincs lezárva a múlt, nem tudod megélni a jelent és nem tudsz olyan szeretetteljes jövőt teremteni magadnak, amilyenre úgy igazán vágysz.

Utána van itt az ideje, hogy újra felfedd, mi az, ami valójában fontos neked, mi az, ami boldoggá tesz, és mi az, amivel valóban azonosulni tudsz.

Tanulj a múlt hibáiból, de ne hagyd, hogy azok megállítsanak. Nézd meg, hogy mi az, amit másképp szeretnél csinálni a jövőben, és merj új dolgokba belevágni. Legyél nyitott az új lehetőségekre, és ne zárd el magad a világ elől.

Fordíts időt és energiát arra, hogy jobban megismerd önmagad. Találd meg az erőforrásaidat és a szenvedélyeidet, amelyek hozzásegítenek a békéhez és a boldogsághoz.

Ma már nagyon sok lehetőség van arra, hogy támogatókat találj magad mellé ezen az úton. Nincs szükség arra, hogy egyedül szenvedd végig ezt a folyamatot. Könyvek, hanganyagok, videók, segítő szakemberek elérhető közelségbe tudják hozni számodra a boldogabb életet.

Az újrakezdés nem könnyű, de lehetőséget ad arra, hogy újra felfedezd önmagadat, újra megteremtsd az életedet és nyitott szívvel tekints a jövő felé. Legyél nyitott az új lehetőségekre, és hagyd magad mögött a múlt terheit!

További lelki támogatást, és ajándék letölthető mini ebookot találsz az oldalamon:
www-chi-coaching.hu
A mini ebook mellé további ajándék is vár, érdemes megnézned.

Szkálosi Rita Selina
boldogságcoach

www.chi-coaching.hu