Takács Brigitta 3

Hétfő reggel

Írta: Takács Brigitta

Hétfő reggel minden olyan vontatott… Felébredsz, és csak ennyit mondasz magadban: „Jaj, ne! Már megint?!” Megint hétfő van. Kezdődik minden elölről…

Nekem is elő-előjönnek ilyen gondolatok néha, de nem sokáig engedek teret nekik. Inkább kicserélem őket és arra gondolok, milyen jó, hogy élek. Arra gondolok, hogy ami nekem nyűg, az másnak az álma! Emberek közé menni, dolgozni, utazni nap mint nap. Meglehet, hogy valaki, szíve mélyén igazából erre vágyik, és mit nem adna azért, hogy ilyen élete legyen, mint nekem. Szóval, csak arra buzdítalak, hogy mielőtt lehúzó, negatív gondolatokkal bombáznád magad, állj meg egy pillanatra, és cseréld le őket!

 

Légy hálás mindenért az életedben! Szeresd meg a hétfőket, mert van miért! Merj kinyílni és élni! Itt kezdődik minden! Ha nem figyelsz, könnyen kicsúszik a lábad alól a talaj, s meglehet, hogy késő lesz, szokták mondani. Én meg azt mondom, hogy sose késő, csak kezdd már el végre! Tudod, mennyi csodától fosztod így meg magad? Tudod, mennyi boldog, örömteli pillanatot hagysz ki? Fogalmad sincs. Pedig ha tudnád, cseppet sem késlekednél!

 

Üzenetem NEKED szól! Első és legfontosabb, hogy számba vedd, miért vagy hálás az életedben! Vegyél elő egy füzetet és írj le sorba mindent, ami eszedbe jut. Hidd el, hatásos! Felidézheted a gyermekkorod, előtörhetnek majd régi emlékek és meglátod, mennyire igazam van, mikor azt állítom, van okod hálásnak lenni neked is! Ha ezzel megvagy, büszke lehetsz magadra, mert meg mertél nyílni önmagad számára. Ez egy hihetetlenül szuper önismereti gyakorlat.

 

Másnaptól folytathatod a hála gyakorlását akár az adott napra vonatkozóan. Meglátod, hogy a mindennapjaid is tele vannak gyönyörű dolgokkal, lehetőségekkel, eseményekkel. Írj fel minden olyan dolgot, amiért melegséget érzel a szívedben! Engedd, hogy ez a melegség átjárjon! Ez az ÉLET legjava! Tedd szebbé az életed a hála gyakorlásával! Ha egy-egy negatív gondolat nehezen tűnik el, cseréld le pozitívra! Hajrá! Menni fog!