kérdések

222 kérdés, amitől magabiztosabb coach leszel

Segítő szakemberként a kérdezéstechnika az egyik legfőbb munkaeszközünk, csak hogy egyáltalán nem mindegy, mikor és hogyan vetjük be őket. Neked is jól jönne egy profi vonalvezető? Inspirálódj Tematikus Kérdésgyűjteményünkből!

Coachként sok mindennel jól kell zsonglőrködnöd, de egy dologgal biztosan: a kérdéseiddel. Nem túlzás azt mondani, hogy a coaching a kérdezés művészete. Ráadásul nem csak az ülések során hasznosíthatod őket, de a közösségi oldalakon való megjelenésednél is nagy szerepe lehet annak, milyen témákat dobsz fel és mennyire indítod be a követőid agyát. Vagyis a jó kérdezés a szakmai személyiséged részévé lesz és jócskán túlmutat az üléseken.

Varázslat a szavakkal

Nyugodtan kijelenthetjük, a coaching egyfajta szómágia, ahol az aktív hallgatás és a kommunikáció olyan légkört teremt, amiben könnyű rálátni az elakadásainkra és megtalálni a továbblépés lehetőségeit. Meghallani az ügyfelet épp olyan fontos, mint szelíden terelgetni a beszélgetésben, illetve támogatni abban, hogy minél több dolgot képes legyen kimondani. Előre formált elképzelések, bebetonozott kérdések viszont aligha gördítik tovább az alkalmakat. A jó coach egyfajta kommunikációs profi, aki meghallja az ügyfele aggályait, odafigyel a hangvételre, a szavak jelentésére, tartalmára, vagyis képes rákapcsolódni a kliens gondolatmenetére. Eközben pedig keresi az összefüggéseket, amelyet aranyfonálként szőnek át a kérdései. Ehhez pedig most itt egy olyan profi kérdésgyűjtemény, amelyből bármikor meríthetsz.

Kérdésben az inspiráció

Miért fontos, hogy mindig elő tudj varázsolni egy igazán ütős kérdést? Mert ha megtalálod azt, amelyik igazán belesimulhat a téma feldolgozásába, az már egy kisebb garancia arra, hogy az ügyfeled elégedetten és a saját válaszai által gazdagodva távozik. Ilyenkor viszi magával tovább az elhangzottakat, ami a két ülés között tovább dolgozik benne. Ehhez viszont érezned kell, mivel tudod beindítani ezt a folyamatot!
Az önreflektív kérdésekkel támogathatod, hogy a kliens nézőpontot váltson, jobban megértse a helyzetét, tudatosítsa elakadásának igazi okát és elinduljon a kitűzött célja felé vezető úton. Viszont nem elég, ha ismered a kérdéstípusokat, jó, ha van egy ennél pontosabb vonalvezetőd, akár most szeretnél ügyfélkört építeni, akár gyakorlott coachként keresed az inspirációt. Hiszen a különböző intervenciós eszközök sorában, mint a beleérző hallgatás, a visszatükrözés, az összefoglalás vagy a kreatív módszerek, a kérdezéstechnikád lesz a legstabilabb szövetségesed.

7 ok, amiért szerezd be a 222 kérdésből álló Tematikus Kérdésgyűjteményt:

  1. Végigvezet egy 5 alkalmas coachingfolyamat fázisain az előzetes konzultációtól kezdve a témafeldolgozáson és az egyes feladatokon át egészen a folyamat zárásáig.
  2. Könnyen áttekinthető, mivel tematikus részekre van bontva, így könnyen megtalálod azokat a kérdéseket, amikre éppen szükséged lehet.
  3. Nagyon lényegre törő, ezért nem kell felesleges oldalakon átrágnod magad.
  4. Inspiráló segédlet a profi ülésvezetéshez, ami hozzásegítheti az ügyfeleidet a helyzetük megértéséhez, és egy tudatos, boldog élet megteremtéséhez.
  5. A szupervízió alapú coaching szemléletével készült, vagyis megtaníthatod a klienseidet arra, hogy a későbbiekben is képesek legyen perspektívát váltani.
  6. A 222 kérdés mindegyike segíti az önreflexiót és az önismeret fejlesztését.
  7. A jól megválasztott kérdésekkel színesítheted és elmélyítheted az üléseidet.
  8. Abban is támogat a gyűjtemény, hogy kereteket adj az általad vitt folyamatoknak.

Már csak néhány kattintásra vagy tőle, hogy tiéd legyen a COACHING & LOVE ACADEMY 222 kérdésből álló Tematikus Kérdésgyűjteménye, ráadásul a honlapunkon további, kifejezetten segítő területen dolgozóknak szóló kiadványokat is találhatsz.

Szerezd meg most és építsd fel profin az üléseidet!
https://coachingandlove.hu/kiadvanyok/kerdesgyujtemeny/