Tudatos Coach

Tudatos coachoknak: bővítsd az eszköztáradat speciális mindfulness techinkákkal

Szívesen gazdagítanád a segítői eszköztárad olyan technikákkal, amelyek nem csak az ügyfeleid életében, de a tiédben is harmóniát teremtenek? Akkor megmutatjuk, hogyan töltheti fel a Mindfulness Coaching pozitív energiával az üléseidet – és a mindennapjaidat.

Biztosan neked sem mindig könnyű „coachingra kész” állapotba hozni magad egy nehezebb napon, amikor csak úgy száguldoznak a gondolatok a fejedben. Az eredmény: testben ott vagy, lélekben viszont teljesen máshol jársz. A mindfulness éppen ezt az áthangolást segíti, emellett tudatosabbá, teljesebbé teszi a jelenléted, hiszen igazán akkor derül ki, mire vagy képes, ha sikerül kiürítened az elmédet.

Segítség, tele a fejem!
A mindfulness szuperhatásaira sok kutatás rámutatott már – nem csak a stresszcsökkentéshez hívhatod segítségül, de rendszeres alkalmazásával megtapasztalhatod teljesítménynövelő hatását, hiszen igazi turbó-töltést adhat a koncentrációdnak. A coach munkádat is elmélyítheted, ha sikerül fókuszban maradnod, vagyis tudatosan kezeled azt a rengeteg érzést és gondolatot, ami kavarog benned. Ahhoz, hogy elérd ezt az összeszedettséget, érdemes elmerülnöd a mindful-műfajokban. A képlet egyszerű: ha megtelik az agyad, nem tudsz figyelni. A mindfulness segíti a fókusz megtartását, hiszen tudatos jelenlétet, éberséget jelent, így a segítségével át tudjuk magunkat adni a jelen élményeinek. Nem csak egy éppen felkapott trend, hanem ősi hagyományokon és szemléletmódon nyugvó módszer, amelynek a felgyorsult élettempónk miatt egyre fontosabb szerepe van.

Élj a pillanatnak kreatívan!
Ahogy a testedet is tréningezed, így az agyadnak is adhatsz olyan feladatot, amitől sokkal fókuszáltabban működik majd. Már egy egyszerű légzésfigyeléssel is jobban megélheted a pillanatot. Személyes fejlődésedhez is kell a tudatosság, hiszen például egy ülésre készülve is fontos, hogy semmi se zökkentsen ki. Amikor egy ügyféllel dolgozol, akkor is fontos annak tudatosítása, miért döntesz egy intervenció mellett, vagy éppen merre halad a folyamat. Pár percnyi légzésfigyelés például megkönnyítheti, hogy az ügyfeled lélekben is megérkezzen az ülésre. Testi érzeteinek tudatosítása pedig visszahozhatja a jelenbe, hogy ismét a közös munkára koncentráljon.
A Mindfulness Coaching leginkább abban különbözik egy klasszikus coaching folyamattól, hogy itt nagyobb teret kap a belső munka, a harmónia és az jelen megélésének megteremtése, tehát egy olyan belső cél, amely igazán tartós változást hozhat. Mindehhez az alapvető coaching eszközökön túl speciális kérdéseket, gyakorlatokat használunk. Ezeket mutatja be a Mindfulness Coaching Módszertan és Eszköztár kiadványunk, amely egy feladatsoron keresztül vezet végig a mindfulness technikákon.

Nyisd meg a szívedet!
Gondolkodtál már azon, mennyire vagy tudatosan jelen, amikor dolgozol? Milyen légkört teremtesz, mennyire mély a figyelmed az üléseken?
A Mindfulness Coaching Módszertan és Eszköztár veled kezdődik – ha te átengedted magadon és immár magabiztosan alkalmazod az alaptechnikákat, és tapasztalod a mindennapjaidban a pozitív hatásait, úgy tudsz ebből minél többet átadni a klienseidnek is. A kiadványban szereplő gyakorlatok segítenek, hogy fejleszd a figyelmedet és a tudatosságodat. A mindfulness coaching eszközeivel – mint az éberségfokozó gyakorlatok, a relaxáció vagy a meditáció – az itt és most megélése nem jól csengő frázis többé, hanem egy olyan kreatív paletta, amivel két legyet üthetsz egy csapásra. Vezesd be a mindennapjaidba, hogy aztán a segítő munkádban is sok örömet adjon!

Mikor lehet hasznos neked a Mindfulness Coaching Módszertan és Eszköztár?

  • Ha érezhetően sok stresszt élsz meg a mindennapjaidban.
  • Ha lelassítanád a mókuskereket, és megmutatnád másoknak is, hogyan fékezzék le a sajátjukat.
  • Ha támogatnád önmagad és az ügyfeleidet egy békésebb és szeretettelibb élet megteremtésében.
  • Ha növelnéd a hatékonyságodat és az eredményességedet a munkádban.
  • Ha tudatosabban építenéd a coaching praxisodat.
  • Ha szeretnél élesebb fókuszt tartani az ülések előtt és alatt is.
  • Ha betekintést nyernél a mindfulness coaching teljes folyamatába.
  • Ha megtanulnád a relaxációs a meditáció alapjait és feltöltekeznél ötletekkel a mindennapi tudatosság fokozásához.

Itt rendelheted meg a Mindfulness Coaching Módszertan és Eszköztárat:
https://coachingandlove.hu/kiadvanyok/mindfulness-coaching-modszertan-es-eszkoztar/