Coachinggal az önismeretért

Coachinggal a személyes fejlődésért!

A coaching az egyik legjobb módszer arra, hogy személyre szabottan a lehető legnagyobb fejlődést érhesd el. Használd ki az otthon tanulás kényelmét és tedd az életedet gazdagabbá a coaching színes eszköztárával.

Ahogy a testünknek, úgy a lelkünknek is szüksége van időnként az edzésre, és ez a párhuzam nem véletlen, hiszen a coaching kifejezés a nyolcvanas évek elején került a sportpszichológiából az üzleti világ fogalomrendszerébe. A coach és az edző küldetése is hasonló: legfőbb céljuk, hogy ügyfeleiket jobb teljesítményre ösztönözzék. Ehhez viszont nem árt, ha a saját erőforrásaiknak, gyengeségeiknek, határaiknak is tudatában vannak.

Ismerd meg önmagad!

Az önismeret arra, a minden ember számára kiemelkedő jelentőségű alapkérdésre ad választ, hogy ki vagyok én? Ezen belül viszont több szintje létezik. Az első az adottságokról és a képességekről való tudásunk szintje. A második szint már mélyebb, például a kora gyermekkorban ható élményeinkre vonatkozik, és arra, hogy ezek mennyiben hatnak ki a jelenre. A harmadik szint pedig a társas réteg, amely már azt is vizsgálja, milyennek látnak mások és ez mennyire egyezik a saját magunkról kialakított képpel.

Az önismeretünk annál teljesebb, minél tudatosabb az érzékelésünk és ezek feldolgozása, vagyis ha megfigyeljük, milyen érzelmeket vált ki belőlünk a szituáció, milyen vágyak, szükségletek fogalmazódnak meg bennünk ennek kapcsán és ennek hatására hogyan viselkedünk az adott helyzetben. Ha az egyik vagy másik terület hiányos, már sokat veszíthetünk a hatékonyságunkból.

Válj a megoldás részévé!

A coaching lehetőséget ad önmagunk jobb megismerésére, hiszen megmutatja, mi minden rejlik bennünk. A céljainkhoz vezető út pedig egy igazi tanulási folyamat is egyben, amelyben megmutatkoznak az erősségeink és a gyengeségeink. A coach a célok kitűzését és elérését segíti az ügyfél döntéshozatalhoz szükséges értékeinek megerősítésével. A folyamat során a kliens maga ismeri fel az elakadásait, és az önismerete fejlődése által talál rá a válaszokra. A coach ebben a kapcsolatban leginkább kísérőként van jelen, aki abban segít, hogy a problémák helyett a megoldásokra fókuszáljunk. Hogy miként idézi elő ezt a nézőpontváltást? Támogató elismeréssel ösztönzi ügyfelét arra, hogy mozgósítsa belső erőforrásait és higgyen saját nagyszerűségében. Ebben a nagyon színes és komplex munkában legfontosabb eszköze a reflektív figyelem és a kérdezéstechnika. A valódi alapokat azonban az önismerete adja, vagyis az, hogy tudatossá válik a saját működésére is közben.

Profi technikák – hétköznapokra is

Az Online Life és Business Coach Képzés 25 részes videósorozatának segítségével nagyrészt a saját időbeosztásod szerint fejlesztheted az önismereted, miközben megismerheted a coaching szemléletmódját, lépéseit, eszközeit, kommunikációját. A képzésen kitérünk arra, milyen kompetenciák kellenek a coaching vezetéséhez, foglalkozunk azzal, hogyan építhetők fel az egyes alkalmak, valamint hogyan lehet jól célokat kitűzni, vagy az együttműködés kereteit kialakítani. Vagyis minden fontos tudás a tiéd lesz, amellyel belevághatsz a coaching gyakorlásába! De közben a tanultakat folyamatosan átszövi majd az önismereted, ami egy soha véget nem érő munka, hiszen ahhoz, hogy jó „lélekedző” váljon belőled, az empátiádon és figyelmeden túl önmagad mély megismerésére van szükséged. A videók nézése mellett fontos, hogy gyakorolj, hogy folyamatosan monitorozd magad, a reakciódat, a kommunikációdat és néha direkt tanácsok helyett csak hallgass figyelmesen vagy kérdezd a másikat. A technikák, amiket a képzésen kapsz, a hétköznapokban is remekül hasznosíthatók. A Prémium csomag választása esetén az Online Life és Business Coach Képzés 25 részes videó tanfolyama élő interaktív zoom konzultációkkal egészül ki, ahol profi coachoktól tanulhatsz.

Mikor ajánljuk neked az online képzést?

  • a saját időbeosztásodban, időbeli korlátozás nélkül tanulnál
  • szeretnél másokat támogatni abban, hogy jobban érezzék magukat az életükben
  • elsajátítanád azt a módszertant, amivel profi coaching technikákat alkalmazhatsz
  • fontos számodra az önfejlesztés és nyitott vagy az új eszközökre
  • szeretnél a tagja lenni egy olyan támogató közösségnek, ahol felteheted a szakmai kérdéseidet
  • arra is kíváncsi vagy, hogyan építhetsz énmárkát ezen a területen.

További információkért kattints az alábbi linkre:

https://coachingandlove.hu/kepzesek/online-coaching-tanfolyam