Kliensek támogatása

Csak kreatívan! – 12 kihagyhatatlan coaching eszköz a mélyebb önismeretért

Csíkszentmihályi Mihály szerint minden emberben megvan a kreatív életvezetéshez szükséges energia, segítő szakemberként viszont az egyik legfontosabb erőforrásunk új megoldások után kutatni. Coachként mindig arra törekszünk, hogy olyan eszközökkel támogassuk az ügyfeleket, amelyektől a lehető legtöbbet kaphat a témájában való továbblépéshez. A Coaching Eszköztár I. kihagyhatatlan gyakorlatai ebben lesznek a támogatásodra.

Felnőttként sokszor azért hatalmasodik el rajtunk a boldogtalanság, mert már hiányzik belőlünk az az őszinte rácsodálkozás, a játékosság, a nyitottság, ami gyerekként még a részünk volt. A coachingot úgy is felfoghatjuk, mint egy hatalmas játékteret, amellyel visszacsempészhetjük az életünkbe a kreativitást és a játékosságot. Segítő szakemberként az egyik legfőbb feladatunk, hogy a kliensek megérezzék, milyen sok lehetőség közül válogathatnak, ehhez pedig a kérdezéstechnika mellett érdemes beizzítani más intervenciókat is. Coachként minél többször próbálunk ki egy eszközt, annál hitelesebben tudjuk alkalmazni. Például kezdjük a legnépszerűbbekkel, amelyet sok éves szakmai tapasztalatára építve gyűjtött csokorba a Coaching&Love Academy alapítója és vezetője, dr. Gulácsi Bernadett mester coach. A feladatgyűjtemény nem csak a kliensek számára lehet hasznos kapaszkodó a céljaik megtalálásához és megszilárdításához, hanem a coachpraxisod építésénél is hasznos jegyzeted lehet.

A szó elszáll, az írás megmarad!
A Coaching Eszköztár I-ben olyan coaching feladatokat találhatsz, amelyek támogatják az klienseket abban, hogy jobban rálássanak a saját működésükre, képesek legyenek megfogalmazni az érzéseiket vagy új perspektívából szemléljék a problémáikat.
Ebben olyan kreatív gyakorlatok segítenek majd, mint a szereptorta, az életkerék vagy a céltábla, de a személyiségtípusokban való elmélyedéshez, a jövőtervezéshez valamint az akcióterv összeállításához is hasznos segédlet lehet.
Nincs más dolgod, mint kinyomtatni a Coaching Eszköztár I. oldalait, és máris alkalmazhatod az írásbeliség szupererejét. Az eszközök segítenek rendszerbe tenni a feladatokat és azt sem engedik, hogy egy fontos gondolat vagy részcél elvesszen. Tudtad, hogy amit írásban rögzítünk, azt szívesebben vállaljuk fel mások előtt is? Így a kliens célkitűzéseinek megszilárdításához is hasznosak lesznek a kreatív írásbeli feladatok.

Légy a saját szupervizorod!
Időnként talán veled is előfordul, hogy elbizonytalanodsz, jól választottál-e a coaching eszközök széles repertoárjából, vagy egyszerűen csak erősödik a vágyad, hogy tovább bővítsd a szakmai kincses ládádat. Bármilyen okból is kutatsz új gyakorlatok után, a jó hírünk, hogy a kinyomtatható gyűjteményben nem csak a feladatok leírását találod, hanem segítő kérdéseket is, amelyekkel dolgozhatsz a klienssel. Sőt, akár haza is vihetik a feladatlapokat, hogy később bármikor elővehessék.
A gyűjtemény feladatai minden segítő szakember számára inspirációval szolgálnak, hogy még elmélyültebbé tegyék az üléseiket és sokszínűbbé a közös munkát, ezzel sokszínű önismereti kalandra hívnak téged és a klienseidet.
Coachként a legfontosabb eszköz a személyiséged, ezeknek a hatékony eszközöknek a gyakorlásával hitelesebb és sokoldalúbb szakemberré válhatsz.

Miért lehet hasznos neked a Coaching Eszköztár?

  • Támogat a coaching módszertanod kialakításában.
  • Konkrét feladatokon keresztül világít rá a coaching gyakorlatára.
  • Garantáltan előhívja a kísérletező kedved.
  • A gyakorlatok precíz leírása segít a pontos kivitelezésben.
  • A feladatokat kísérő segítő kérdések támogatják a feladatokban való elmélyülést.
  • A gyűjteményben szereplő gyakorlatok fokozzák a kliens önismeretét és tudatosságát.
  • Gyors inspirációt ad – nyomtatható, lefűzhető, bármikor elővehető feladatlapokat kapsz.
  • Az elmélet helyett a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt.
  • A kitöltött feladatlapok segítségével nyomon követhető a kliensek haladása.
  • Ráadásul most még kedvezményesen is juthatsz hozzá!

Itt rendelheted meg egy kattintással:
https://coachingandlove.hu/kiadvanyok/coaching-eszkoztar-1/