Szorongáscsökkentés

Ismerd meg a szorongáscsökkentés leghatékonyabb technikáit – Légy ismét jelen az életedben!

Néha jó lenne magadat kivonni a pörgésből? Szívesen megtanulnád, hogyan billentsd gyorsan helyre az egyensúlyodat? Fedezd fel velünk a szeretetteljes, nyugodt és békés élet titkát.

A kutatások azt mutatják, hogy minden tizedik ember rendszeresen szorong, a tünetek palettája pedig nagyon széles lehet: remegés, bizonytalanságérzés, fáradékonyság vagy éppen nyugtalanság, légszomj, hidegségérzés, szédülés, émelygés, hasmenés, gombóc a torokban, idegesség, ijedősség, koncentrálási nehézségek, alvászavarok. A túlzásba vitt rágódás kéz a kézben jár a stresszel, korlátozza az emberi kapcsolatokat, és az átlagosnál intenzívebb reakciókat vált ki a lelki megterhelések – magánéleti vagy munkahelyi krízishelyzetek – idején. A szorongók nehezen kezelik a problémákat, inkább dédelgetik őket. Magadra ismertél? Akkor menjünk mélyebbre abban, milyen a szorongó gondolkodás:

  • Mi lesz, ha…?
    Ezt mantrázod magadban, ahelyett, hogy cselekvésre kapcsolnál? És persze a képzeletbeli végkifejlet félelemmel tölti el.
  • Fekete/fehér Ha mindent feketén vagy fehéren látsz, nem lesz figyelmed arra, milyen sok más szín létezik. Pedig a gondolati horizont tágítása nagyon felszabadító.
  • Távol az elég jótól A szorongás egyik legfőbb katalizátora az alacsony önértékelés. Ilyenkor a legfőbb félelmed, hogy elutasítanak és nem találnak elég jónak.
  • Tökéletesen vagy sehogy
    A perfekcionista szemében minden hiba és kudarc, ami nem 100 vagy inkább 110 százalékos. Ha ide tartozol, akkor az örök elégedetlenség tehet szorongóvá.
  • Fókuszban a fegyelem!
    Az erős kontrolligényű emberek kívülről sokszor erősnek látszanak, de valójában gyakran küzdenek erős szorongás tünetekkel.
  • Helló harag!
    Ha folyton elfojtod a haragod, könnyen szorongóvá válhatsz, hiszen beleragadsz egy negatív gondolati spirálba.

A most MOST van!
Őrlődéseink általában a múlthoz („Óh, bárcsak másképp csináltam volna!”) vagy a jövőhöz kapcsolódnak („Mi fog történni, ha…?”), így szuper szorongáscsökkentő stratégia, ha visszahúzod magad a jelenbe. Figyeld meg azt, ami körülvesz téged: a környező zajokat, színeket, vagy mondjuk a felhőket. Koncentrálj a légzésre, és ne hagyd, hogy bármilyen más gondolat vagy hatás kizökkentsen ebből az állapotból.

Nos, ha szeretnéd mesterire fejleszteni ezt a fajta éberséget, fontos, hogy rendszeresen időt szánj a gyakorlásra. Találd meg újra a kapcsolatot önmagaddal és billentsd helyre az egyensúlyod!

Tanulj meg lazítani!
A szorongáscsökkentés “ferrarija” a mindfulness. Izgalmas belső utazásra hív a légzőgyakorlatok, a meditáció, és a coaching módszerek ötvözetével. Gyakorlásakor figyelmedet a jelen pillanatra irányítod, lenyugtatod az elméd, kinyitod a szíved. Az élet művészetének is lehet nevezni: jelen vagy az életedben, nem veszel el a fantáziákban a jövőről, nem futtatod újra a múltat. Lenyugtatod és lecsendesíted az elméd, kinyitod a szíved. A mindfulness gyökere alapvetően egy 2500 éves buddhista meditációs gyakorlat, valamint a taoizmus, jóga és amerikai őslakosok bölcsessége. Jon Kabat-Zinnek köszönhetően vált újra népszerűvé a nyolcvanas években, aki stresszcsökkentési osztályán stresszcsökkentő programot kezdett alkalmazni, amelynek alapja a testfigyelés, a meditáció, az elfogadás és a lelki nyugalom volt.

Most otthonod kényelmében ismerkedhetsz meg vele 14 részes videótanfolyamunkon keresztül, ahol olyan eszközöket és szemléletmódot ismerhetsz meg, amelyet a mindennapokba beépítve kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet teremthetsz önmagad és környezeted számára.

Tarts velünk a Mindfulness Tréning 1. tanfolyamon, ha:

  • változásokon, nehézségeken mentél keresztül az utóbbi időben,
  • túl sokat agyalsz, és inkább kifelé fókuszálsz, mint befelé
  • gyakran szorongsz, stresszelsz
  • kevés időd jut magadra
  • folyamatosan kimerült vagy és ennek már a fizikai hatását is tapasztalod
  • úgy érzed, ideje változtatnod az életeden
  • harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb mindennapokra vágysz
  • növelnéd az energiaszinted
  • szeretsz úgy tanulni, hogy te oszthatod be az idődet

Már csak egy kattintásra vagy a jelentkezéstől, amihez most ráadásul Mindfulness munkafüzetet kapsz ajándékba rengeteg kérdéssel és gyakorlattal az éberséged fejlesztésére!

https://coachingandlove.hu/kepzesek/mindfulness-coaching-technikak-1-a-stressz-es-szorongas-csokkentese/